Hogy válassz téli kesztyűt?

Hogy válassz téli kesztyűt?A tökéletes pár téli kesztyű kiválasztása nem egyszerű feladat. Nem biztos, hogy gondolnád, de egy nem megfelelő kesztyű teljesen elronthat egy nyaralást.

Az első feladat, hogy kitaláld, mire fogod használni a kesztyűt. Ha csak átlagos téli viselésre kell, akkor csak arra kell figyelni, hogy meleg, béléses legyen a kesztyű. Ha sportolni szeretnél benne, akkor természetesen több egyéb tényezőt is figyelembe kell venni.

Snowboardhoz, síeléshez olyan kesztyű kell, mely vízhatlan. Ha erre nem figyelsz, hiába meleg a kesztyű a kezeden, ha egyszer átnedvesedik, akkor könnyen megfázhatsz miatta. Ha síelni fogsz, akkor a tenyérnél legyen megerősítve a kesztyű, mivel ott fogni fogod a botokat sokáig.

Egy másik szempont, amire ügyelni kell, az ujjak száma. 5 ujjas kesztyű jó választás olyan esetekre, ahogy használni akarod az ujjakat rendszeresen. 2 ujjas kesztyű (egy a hüvelykujj, és egy részben, egyben van a maradék 4 ujj) tökéletes olyan dolgokra, amikor a lényeg az, hogy melegen tartsd a kezed, de nem akarod aktívan használni. Ilyenkor az ujjak melegítik egymást, ami jobb, mint ha külön vannak választva.