Hogy süssünk finom kenyeret?

Ha pékségben vásárolunk kenyeret (pl. Király Pékség Szigetvár), akkor valószínűleg finom kenyeret tudunk vásárolni. Sokkal nehezebb dolgunk van azonban, ha otthon szeretnénk azt elkészíteni. Cikkünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani néhány tipp segítségével.

Hogy süssünk finom kenyeret?

Vásároljunk egy mérleget

A finom kenyér sikeres elkészítésének első lépése egy mérleg vásárlása, hogy mindent pontosan ki tudjunk mérni, így ha egyszer eltaláljuk a tökéletes arányokat, tudjuk, miből mennyi került bele.

A víz-liszt arány eltalálása

Amikor összekeverjük a lisztet és a vizet, a kapott termék állagától függően késztetést érezhetünk arra, hogy még több lisztet adjunk hozzá. Ezt azonban érdemes mellőzni. Ha kitapasztaltuk, hogy mennyi az ideális liszt, akkor célszerű ahhoz tartani magunkat.

Liszt helyett olíva olaj

A gyúráshoz célszerű a további hozzáadott liszt helyett olíva olajt használni, ugyanúgy megoldja a problémát, hogy a tészta ne ragadjon kezünkhöz, és egészségesebb, mint a további hozzáadott liszt.

Mélyhűtőben tartás

Ha nem tudjuk elfogyasztani az összes elkészült kenyeret, kihűlés után tegyük mélyhűtőbe. Ha szendvics lesz belőle később, akár előre el is szeletelhetjük, és csak annyit vegyünk ki belőle mindig, amennyit éppen el szeretnénk fogyasztani.