Reptéri transzfer vagy tömegközlekedés?

A rengeteg reptéri transzfer cégnek köszönhetően ma már nem csak busszal vagy vonattal tudunk eljutni a repülőtérre, hanem ezeknek a cégeknek a segítségével is. De vajon megéri igénybe venni őket? Azt fogjuk megvizsgálni cikkünkben, hogy milyen előnyökkel jár a reptéri transzfer használata.

Reptéri transzfer vagy tömegközlekedés?

Kényelmes utazás

Ma már az ország bármelyik részéről el tudunk jutni reptéri transzferrel a repülőtérre (akár Bécsbe vagy Zágrábba is), így nem kell a tömegközlekedés sajátosságait elviselnünk (tömeg, átszállások, várakozási idők), pihenéssel tölthetjük a reptéri utunkat.

Ár

Az hihetnénk, hogy drágább a reptéri transzfer, mint a tömegközlekedés, azonban ez nem feltétlenül van így. Ha összeállunk többen, vagy ha nem feltétel, hogy egyedül utazzunk egy autóban, akkor olcsóbban ki lehet jönni az utazásból, mint ha vonatoznánk vagy buszoznánk. Ha összeszámoljuk, hogy Budapestre fel kell utazni, majd a városban is ki kell jutni a reptérig, akkor láthatjuk, hogy az sem olcsó mulatság.

Rövidebb utazási idő

Tömegközlekedésnél, ha át kell szállni, akár többször is, akkor az mind felesleges időveszteséggel jár. Ezzel szemben a reptéri transzfer esetén akkor indulhatunk, amikor szeretnénk, és biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk időt pazarolni, mivel nem lesznek átszállások, egyből a reptérre visz az utunk.