Modern weboldal készítési trendek

A honlapkészítés, ahogy az internet többi része is, folyamatosan fejlődő iparág. Ha összehasonlítod az 5 évvel ezelőtti honlapokat a maiakkal, láthatod, hogy ennyi idő alatt is milyen sokat fejlődött a tudomány, technika ezen a területen. Cikkünkben olyan weboldal készítési trendeket mutatunk be, melyek a közeljövőben könnyedén elterjedhetnek.

Változtatható betűtípusok

A változtatható betűtípusok egyre több támogatást kapnak mind az operációs rendszerektől, mind a böngészőktől. Könnyen lehet, hogy ez lesz az egyik olyan trend, amely elterjed a honlapkészítők között. Segítségével a reszponzív honlap készítés emelhető magasabb szintre, és a különböző méretű és tulajdonságú kijelzőkhöz különböző betűtípusokat lehet rendelni. Ennek megfelelően még optimálisabb megjelenítést tapasztalhatnak az okostelefonos, tabletes felhasználók.

Kreatív elrendezések, főoldalak

A legtöbb honlapon, webshopon a megszokott kinézetet láthatjuk: felül vagy bal oldalon a menü, a honlap felső részén a slider. A CSS Grid segítségével azonban a megszokott dolgok helyett új, kreatívabb design elemeket is lehet alkalmazni.

Hangvezérlés

A hangvezérlés már megfigyelhető különböző nagy vállalatoknál. Ilyen pl. az Amazon Alexája, vagy az Apple Sirije. Hasonló megoldások előbb-utóbb megjelennek majd az általános honlapokon, weboldalakon, webshopoknál is. Amire figyelni kell majd ilyenkor, hogy az új megoldásnak megfelelően lehet, hogy szükség lesz a honlapok átalakítására, a weboldalak felépítésének teljes újragondolására.