Megtakarítási lehetőségek tisztítószerek vásárlásánál

A tisztítószerek egy háztartás esetén gyakran jelentős összegekbe kerülnek, így a legtöbben most már odafigyelnek arra, hogy a lehető legolcsóbban vásárolják meg azokat. Szerencsére számos különböző megtakarítási lehetőség létezik tisztítószerek esetén.

Vásárolj nagyobb mennyiségben, kiszerelésben

A tisztítószerek előnye, hogy szavatosságuk ugyan lejárhat, de általában több évig kiválóan használhatók. Ez azt jelenti, hogy felesleges pl. a fél literes kiszereléseket vásárolni, hanem egyszerre meg lehet venni a legnagyobb kiszerelésből egy kartonnal, csomaggal. Ez ugyan több egyszeri kiadást jelent, de hosszabb távon jelentős megtakarításhoz vezet.

Az ismeretlen termék is jó lehet

Tisztítószerek esetén a helyi háztartási boltok, üzletek gyakran árulnak olyan termékeket, melyek megegyező, vagy nagyon hasonló összetétellel, hatóanyaggal rendelkeznek, mint a világhírű, márkás termékek, de sokkal olcsóbban. Vásárlás előtt mindenképpen hasonlítsd össze a márkás és az ismeretlen tisztítószerek összetevőit, így meg lehet bizonyosodni a termékek minőségéről.

Többször használható eszközök

Nem csak magukon a tisztítószereken, hanem az alkalmazott eszközökön is lehet spórolni. Ha nem egyszer használatos eszközöket (kesztyűk, törlőkendők stb.) vásárolsz, akkor hosszú távon ebből is jobban ki lehet jönni.

Használj kevesebb tisztítószert

Nem csak a vásárláskor lehet spórolni azonban, hanem oda lehet figyelni arra is, hogy ne pazarold a tisztítószereket, hogy csak annyit használj, amennyire valóban szükséged is van.