Miért éri meg használt tankönyveket vásárolni?

A tankönyvek árának kifizetése sok diák számára nehézségeket okoz, cikkünkben azt mutatjuk be, milyen előnyökkel jár, ha antikváriumból, internetről használt tankönyveket vásárolunk újat helyet.

Miért éri meg használt tankönyveket vásárolni?

Tankönyvek ára

Használt tankönyvek értelemszerűen olcsóbbak, mint az újak. Mivel csak a tanulás idejére kellenek a könyvek, így nem éri meg újat vásárolni, ha véges ideig fogod őket csak használni.

Segítség korábbi diákoktól

Ha szerencséd van, olyan tankönyvet találsz, mely jegyzeteket, segítségeket tartalmaz korábbi tulajdonosaitól, melyek megkönnyíthetik a saját felkészülésed is. Ezt tovább lehet fejleszteni azzal, hogy ha később te is eladásra szánod majd, tudsz beletenni saját jegyzeteket, melyek a későbbi tulajdonosoknak nyújtanak majd segítséget.

Környezetvédelem

A használt könyvek vásárlása nem csak azt jelenti, hogy fákat tudsz vele megvédeni, hanem azt is, hogy nem kerülnek kidobásra.

Későbbi eladás

Ha te is figyelsz a tankönyvek épségére, akkor visszakaphatod árának egy részét, és továbbadhatod, ha neked már nem kellenek.

Segítség diákok számára

A használt tankönyvek árára szüksége lehet a többi diáknak. Ha tőlük vásárolsz, nem a könyvesboltból, akkor biztos lehetsz benne, hogy segítséget nyújtottál egy társad számára.