Okostelefon hibáinak otthoni javítása

Ha elromlik valami okostelefonunkon, akkor általában az a megoldás, hogy szervizbe visszük, ahol megjavítják nekünk. Egy ilyen szerviz lehet az http://www.lcdszerviz.hu/, ahol kijelzők és érintőképernyők mellett általában minden egyéb javítást el tudunk végeztetni. De mi van akkor, ha nem szeretnénk pénzt kiadni kisebb javításokért, hanem azokat otthon szeretnénk elvégezni? Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, milyen javításokat lehet otthon megpróbálni elvégezni.

Töltő port javítása

Gyakran előfordul, hogy a töltő port meglazul, vagy eltömődik. Ezt otthon is könnyen javíthatjuk, kitisztíthatjuk egy fogpiszkáló segítségével. Arra kell csak figyelni, hogy vékony, akár hegyesített fogpiszkálót használjunk.

Fülhallgató port

Az előző ponthoz hasonlóan a hangszórók is könnyen eltömítődhetnek. Emiatt sem kell egyből szervizbe vinni a telefont, hanem könnyen ki lehet egy vattával, vagy fülpiszkálóval takarítani.

Nem működő gombok

Az érintőképernyőknél gyakran előfordul, hogy nem működik egy-egy gomb, vagy csak néha jó. Ilyenkor ezeket meg lehet próbálni alkohollal letakarítani. Ha nem működik utána sem, akkor általában gombcsere lesz a megoldás, amihez már szakember kell, de mindenképpen érdemes saját magunknak próbálkozni először.

Akkumulátor cseréje

Ez kivehető akksik esetén nem egy nagy probléma, azonban az újabb telefonokat már nem kivehető akkumulátorral árulják. Ilyenkor is meg lehet próbálkozni otthoni cserével, az a fontos, hogy nézzünk meg segédletet, videót hozzá, mielőtt elkezdenénk, mert ott láthatjuk, hogy a mi telefonunkban ez a folyamat mennyire ígérkezik bonyolultnak, így előre láthatjuk, hogy meg fogunk-e tudni vele birkózni saját magunk.