Tanácsok kerti játékok vásárlása előttre

Ha egy kerti játszóteret szeretnél kialakítani, nem elég csak a kerti játékok beszerzése, azt meg is kell előre tervezni, végig kell gondolni. Cikkünkben ehhez a tervezéshez nyújtunk segítséget, hogy mire kell figyelned.

Tanácsok kerti játékok vásárlása előttre

Biztonság

Az első és legfontosabb a gyerekek biztonsága. Olyan felszereléseket, kerti játékokat vegyél, melyek megfelelnek a különböző biztonsági előírásoknak. Hiába néz ki jól egy játszótért, gyerekek fogják használni.

Helyszükséglet

Nem elég gondolkodás nélkül telepíteni a kerti játékokat, meg kell győződni arról, hogy el fognak férni a játékok, és lesz elég hely mellettük/körülöttük játszani.

Kornak megfelelő játékok

Vedd figyelembe azt, hogy milyen idős gyerekeknek építed ki a kerti játszóteret. Az idősebb gyerekeket nem kötik le a kicsik számára készült játékok, fordítva pedig balesetveszélyes lehet a kisebb gyerekeknek olyan eszközöket használni, amikhez még nem elég érettek.

Talaj borítása

Ez bár a biztonsághoz hozzátartozik, érdemes külön fejezetben kiemelni. Olyan borítással kell fedni a területeket, melyek játékra alkalmasak, nem balesetveszélyesek. Kerti játszótereket gyakran elesnek a gyerekek, meg kell őket óvni ilyenkor, amennyire csak lehet.

Árnyék

Mivel általában (főleg a nyári hónapokban) több időt töltenek el a szabadban a gyerekek, így óvni kell őket a nap káros hatásaitól. Úgy alakítsd ki játszótered, hogy legyenek olyan részek, ahol el lehet bújni a napsütés elől.