Néhány érdekesség a Dráváról

A Dráva folyó hazánk egyik nagyobb folyója, a Duna mellékfolyója. Mivel főként a déli határrészen található, ezért nem annyira ismert folyóról van szó, mint a Duna vagy Tisza, de az élővilága és az állatvilága hasonlóan lenyűgöző, mint a két nagy folyóé. A Dráva vidéke folyamatos fejlesztés, javítás alatt van, köszönhetően pl. a Rinya-Dráva Szövetség erőfeszítéseinek.

A Dráva Zákány-Őrtilos mellett lép be hazánk területére, elhagyni pedig Drávaszabolcsnál hagyja el az országot, később pedig a Dunába ömlik.

A Dráva teljes hossza 749 km, a külföldi területeken vízierőműveket is építettek a folyóra, aminek köszönhetően a Dráva energiát is termel, valamint a folyó szabályozása is sokkal egyszerűbbé vált.

A Dráva környékének állatvilágára jellemző, hogy hazánk állatvilágának kb. 75%-a megtalálható a Dráva környékén, nem véletlen, hogy egy nemzeti park, mégpedig a Duna-Dráva Nemzeti Park is megtalálható ezen a területen. A nemzeti park számos látnivalóval szolgál, melyeket mindenképpen érdemes egyszer megtekinteni, meglátogatni. Ilyenek pl. a barcsi borókás, a hatalmas, több száz éves fák vagy a babócsai nárciszmező.