Lézeres látásjavítás: a Visumax

A VisuMax a legmodernebb lézeres látásjavítás technológiák egyike, a https://www.focusmed.hu klinikán érhető el hazánkban. Ez a legkíméletesebb, legbiztonságosabb kezelés, előnye, hogy a korábbi lézerkezeléseknél gyorsabb, pontosabb és mindezt teljesen fájdalommentesen éri el.

Amikor lézeres szemműtétre vállalkoztunk a korábbiakban, akkor a FEMTO kezelés számított a legmodernebb lehetőségnek, ma azonban a Visumax felveszi vele a versenyt, sőt, néhány tekintetben meg is előzi azt.

A Visumax háromszor pontosabb, nyolcszor gyorsabb, mint a hagyományos FEMTO kezelés. A különbséget az okozza, hogy a szemműtéthez használt lézer úgy végzi el a fénytörési hibák korrekciójához szükséges első lépést, hogy egyáltalán nem változtatja meg a szaruhártya görbületét, hanem annak természetes íve mentén halad.

További előnye a kezelésnek, hogy számos olyan esetben is alkalmazható, amikor a korábbi lézerkezeléseket nem lehetett alkalmazni, mivel a lézer rendkívül pontos és kíméletes. Másrészt nem okoz átmenetileg sem szemnyomás emelkedést a kezelés alatt, kíméletesebb, így azoknak is elvégezhető, akiknek a vannak szemfenéki elváltozásai, mint pl. a nagyfokú rövidlátóknak általában. A készüléket a német Zeiss gyártja.

A Visumax kezelés is választható egyénre szabott formában, aminek lényege, hogy alkalmas a magasabb rendű fénytörési hibák javítása, amit a szaruhártya felszínének pontos feltérképezésének segítségével ér el.