A zselés műköröm és építése

A műköröm építés népszerűsége hosszú idő óta töretlen, köszönhetően a rendelkezésre álló műköröm alapanyagoknak és a folyamatosan fejlődő technológiának. Manapság az egyik legnépszerűbb a zselés műköröm építése, ezzel fogunk bejegyzésünkben foglalkozni.

A műköröm zselé egy olyan műköröm építő anyag, amely UV fény hatására szilárdul meg. A korábban vezető porcelán műkörmök levegőre szilárdulnak meg, amely olyan szempontból előnyös, hogy nem kellett plusz eszközt beszerezni a műköröm elkészítéséhez. A levegőre történő megkötés hátránya azonban, hogy nem lehet befolyásolni a kötési sebességet. Az UV fényre kötő zselés műkörmök emiatt előnyösek kezdők számára, ugyanis csak akkor kell UV fény alá tenni a körmöket, amikor biztosan megfelelő formában vannak már.

A zselés műköröm készítésének első lépése a korábbi műkörmök, körömlakk eltávolítása, a körmök megtisztítása, amit a körmök előkészítése követ.

Ezt követően lehet nekiállni a műkörmök építésének. Első lépésben a természetes körmök kerülnek bevonásra, megerősítésre. Ennek a lépésnek a feladata, hogy egy olyan réteget visznek fel a körmökre, aminek köszönhetően könnyebben felépíthető lesz majd maga a zselés műköröm rendszere. Magát a zselés műkörmöt rétegekben kell felvinni, és minden egyes réteget külön UV fény alatt kell szárítani.

A rétegek felvitele után következhet a formázás és az ápolás szakasza. A formázás során kerül kialakításra a műköröm alakja, a formázás során pedig az egyedi színek, díszítés, kerülnek elkészítésre.