Miért érdemes személyi edzőt fogadni?

Legtöbben egyedül járnak konditerembe edzeni, és rácsodálkoznak, hogy vannak olyanok, akiknek saját edző segít az edzésekben. Ennek a „saját” edzőnek a foglalkozása a személyi edző. Lássuk, milyen előnyökkel jár, ha saját személyi edződ van.

Személyre szabott edzésterv

A személyi edzők egyik legnagyobb előnye, hogy saját, személyre szabott edzéstervet tudnak készíteni ügyfeleik számára. A saját edzésterv előnye, hogy biztosan olyan edzéseket fogsz végezni, melyek szükségesek a célok eléréséhez, és legjobban megfelelnek egyéni feltételeidnek.

Szabályos gyakorlatok

Gyakori probléma, főleg a kezdők körében, hogy nem szabályosan végzik a gyakorlatokat. A szabálytalan gyakorlatok nem csak kevésbé hasznosak, hanem sok esetben baleset-, sérülésveszélyesek is. A személyi edző ismeri a gyakorlatokat, be is tudja mutatni őket, meg tudja mondani, ha valamit rosszul csinálsz, és segíteni tud kijavítani a hibákat.

Számonkérés

Sok ember hajlamos a feladatok el nem végzésére, ha semmi nem „kényszeríti” rájuk. A személyi edző kiválóan alkalmas ilyen ösztönzésre, ugyanis tudja figyelni az elérendő célokat, és segít is elérni azokat.

Változatosság

Rengetegen vannak, akik egyszer rátalálnak egy edzéstervre, és azt követik az idők végezetéig. Ez nem minden esetben a legjobb megoldás, ugyanis sokszor szükség van változatos edzésekre, új gyakorlatokra a maximális fejlődéshez. A személyi edző látja, amikor váltani kell, és segíteni tud az új edzésterv megtervezésében is.