Tudnivalók FEMTO látásjavítás után

A lézeres látásjavító kezelések közül a FEMTO az egyik legmodernebb kezelés, tudhatjuk meg a http://www.lezeres-szemmutet.hu/ honlapról. A FEMTO sajátossága, hogy kétlézeres kezelés, és minden folyamatot a lézer végez, szemben a LASIK kezeléssel, ahol a lebenyképzést az orvos végzi.

Ennek a teljesen automatikus kezelésnek, valamint a szemműtétet megelőző alkalmassági vizsgálatnak köszönhetően, a FEMTO kezelés szinte teljesen biztonságos, nem jár mellékhatásokkal, és hamar visszatérhetünk a mindennapok körforgásába utána.

A kezelés 10-15 percig tart, utána néhány óra pihenés, alvás javasolt, szigorúan úgy, hogy a szemet ne nyomjuk közben. Ez idő alatt, valamint a felépülés további szakaszában egy dolog van, amit szigorúan tilos, a szemet dörzsölni, megnyomni. Ez általában, egészséges szemek esetén is igaz, de szemműtét után nagyon figyelni kell rá.

A pihenés időszaka után lehet tévét nézni, számítógépezni, olvasni. Arra kell felkészülni, hogy ilyenkor szárazabb a szem, a folyamatos pislogás ellenére is, így ilyenkor műkönny, szemcsepp használata javasolt, amit az szemész szakorvos ír fel vagy javasol általában.

Gyakran hallhatjuk a reklámot, hogy akár már a kezelés másnapján már lehet autót vezetni, ami igaz is, de természetesen csak azokban az esetekben, ha a szemész szakorvos erre engedélyt ad.

A FEMTO kezelés után kerülni kell az UV sugárzást, ami azt jelenti, hogy a szabadban napszemüveget kell viselni, a szoláriumot pedig mellőzni kell, minimum néhány hónapig.