A lézeres szemműtét kockázatai

A lézeres szemműtét ma már minimális kockázatokkal jár csak, azonban a szemműtét elvégzésekor néhány dologra oda kell figyelni, hogy a lézerkezelés minél kevesebb problémával járjon. Ezek közül fogunk néhányat bemutatni.

Szemszárazság

Az egyik leggyakoribb probléma, ami a lézerkezelés következtében fel szokott lépni, a szemszárazság. Ennek oka, hogy az elvágott idegvégződéseknek regenerálódni, gyógyulni kell ahhoz, hogy a szem természetes nedvessége visszaálljon. Ez általában 6-12 hetet szokott jelenteni. Ebben az időszakban szemcsepp, műkönny használata javasolt, amit a szemműtétet végző orvos fel tud írni, vagy javasolni.

Fertőzések

Mint minden sebészeti beavatkozásnál, a szemműtétnél is fennáll a fertőzés veszélye. Szerencsére ilyenkor ez az esély csak minimális. Az esélyét úgy lehet a legjobban csökkenteni, ha megbízható, jó hírnevű klinikán végezteted a műtétet, mivel ezek általában odafigyelnek arra, hogy a legjobb minőséget nyújtsák pácienseiknek.

Fényérzékenység

A lézerkezelések után felléphet olyan probléma, hogy a szemek sokkal érzékenyebben lesznek a fényre, mint a kezelés előtt. Ezek a problémák még jobban felerősödnek éjszaka, sötétben. A kisebb problémák esetén előfordulhat, hogy csak éjszaka jelenik meg az a probléma. A jó hír, hogy ez az érzékenység az esetek túlnyomó többségében csak néhány napig áll fenn, azonban néha megeshet, hogy később is fennmarad a fényérzékenység problémája, ami szintén gyakran a nem megfelelő minőségű orvosi munka eredménye.