Miért népszerűek a csapatmezek?

Miért népszerűek a csapatmezek?Ma már nem csak a profi csapatok játékosai rendelkeznek egyforma mezekkel, hanem a hobbiból sportolók is készíttetnek csapatmezeket maguknak. De vajon minek köszönhetik népszerűségüket? Ezt fogjuk bejegyzésünkben megvizsgálni.

Az egyik legfontosabb feladata a mezeknek, hogy megkülönböztessék a két csapatot. Általában ezért is készítünk magunknak saját mezt, ha csapatsportot űzünk szabadidőnkben. Emellett, ahogy a profi csapatoknál is, az összetartozás is jelképezik a mezek, segítenek abban, hogy csapatként funkcionáljunk. Természetesen nélküle is összeállhat a csapatunk, nem fogunk semmiben hátrányt szenvedni, de mégis jobb úgy felmenni a pályára, hogy látszik, ki van velünk.

Sokan választják azt a lehetőséget, hogy a kedvenc csapatukhoz hasonló, vagy teljesen ugyanolyan mezeket készíttetnek a hobbi csapatuk számára is, ezzel is kifejezve a szurkolásukat.

Ami miatt előnyös még a mez pl. fociban, mert segít csökkenteni a sérüléseket, baleseteket. Mivel ezeknek az anyaga, kialakítása olyan, hogy nehezebb belekapni, így kevesebb sérülés történi miattuk. A lábszárvédők kifejezetten jó megoldások, mivel védők a lábat térdtől lefelé (a sípcsontvédővel egyetemben), és itt történik a legtöbb érintkezés az ellenfelek között, így hozzájárulnak a sérülések fokozásához.