Ninja Warrior és Exatlon versenyek amatőröknek

A Ninja Warrior és az Exatlon ügyességi vetélkedők rendkívül népszerűek hazánkban is, köszönhetően a tv közvetítéseknek. Ezt a népszerűséget aztán tovább lehet növelni, ki lehet használni hasonló versenyek indításával, szervezésével, mint amit a tv közvetítések profi versenyen is láthatsz. Egy ilyen versenyszervező, versenyre felkészítő weboldal a Ninja Akadályverseny is.

A honlapon 3 típusú versenyt szerveznek, melyekre felkészítést is vállalnak. A ninja verseny gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott.

A verseny három kategóriában indul, hogy mindenki a saját korosztályával mérhesse össze erejét. A ninja verseny szabályai szerint aki leesik, a következő akadálytól folytathatja a versenyzést, de a megtett táv (a sikeresen vett akadályok) pontozásra kerülnek. A végeredményt az elér idő és a megszerzett pontok együttesen fogják meghatározni.

A második versenytípus az akadályfutam. Az akadályfutam szintén három kategóriával indul, valamint 2, 4 és 6 km-es távok közül lehet választani. A legrövidebb futam is minimum 12 akadályt fog jelenteni a versenyzőknek, így mindenképpen komoly erőpróba előtt állnak, akik jelentkeznek az akadályfutamra. A futam során minden akadályt teljesíteni kell, de egy akadálynak többször is neki lehet futni, szemben a ninja versennyel.

A harmadik verseny a ninja ügyességi verseny, mert fej-fej elleni küzdelmet jelent a jelentkezők között., az akadályok végén pedig ügyességi játék várjak a versenyzőket.