Tanácsok furgon választásához

Ha az első furgonod megvásárlása előtt állunk, akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan válasszuk ki, hogy milyen furgonra lesz szükségünk. Lássunk néhány tanácsot furgon vásárlásához.

A furgon legfontosabb feladata valószínűleg a szállítás lesz, tehát mindenképpen figyeljünk oda a furgon teherbírására. Ha nehéz dolgokat fogunk várhatóan szállítani, akkor számoljuk ki előre, hogy várhatóan mekkora terheltséggel fogunk utazni, és ennek megfelelően válasszunk furgont is.

Nem csak a teherbírás a fontos azonban, hanem a rendelkezésre álló tér is, ugyanis ettől függ majd, hogy mekkora méretű dolgokat tudunk betenni a furgonunkba. Szerencsére ezeket a méreteket, ahogy a teherbírást is, általában a gyártó megadja. Érdemes azonban ezt leellenőrizni, lemérni a furgon megvásárlása előtt, hogy biztosra menjünk.

Ha nem csak áruszállításra, hanem személyszállításra is szeretnénk használni a furgont, akkor fontos a maximálisan szállítható személyek száma is. Szerencsére a furgonokból általában könnyedén kiszerelhetők a hátsó ülések, így találhatunk olyat, amely mindkét célra megfelel.

Figyeljünk a hozzáférhetőségre is. Ha egy mód van rá, válasszunk olyan furgont, amely oldalt tolóajtóval rendelkezik, ugyanis ez jelentősen megkönnyíti a kis, keskeny helyeken történő pakolást.

Ha előre gondolkodunk, akkor azt is figyelembe vesszük, hogy mi lesz, ha meghibásodik a furgon. Ha sokat fogjuk használni, érdemes lehet a rendelkezésre álló, könnyen beszerezhető furgon alkatrészeket is megvizsgálni, és olyan járművet vásárolni, amihez könnyű lesz az alkatrész beszerzés.