Sokan keresik a használt ruhákat

A minőségi használtruhák kereskedelme virágkorát éli, rengetegen keresnek olyan használt ruhákat, melyek árban elfogadhatók és minőségben sem maradnak el az új ruháktól. Ennek megfelelően a kereskedők is törekednek arra, hogy kiszolgálják a keresletet.

A kereskedők a minőségi használtruhákat általában külföldről szerzik be, gyakran bálás ruha formájában. A bálás ruhát úgy kell elképzelni, hogy rengeteg ruha, gyakran több száz kg, van egy „bálába” (csomagba) csomagolva, és a használtruha kereskedők ilyen bálákat vásárolnak meg vagy egyenesen külföldről, vagy hazai nagykertől. Ha használtruha eladással szeretnél foglalkozni, akkor ez a beszerzés lesz az egyik legfontosabb része a kereskedelmi folyamatnak.

Jó megközelítés, ha olyan bálás ruhákat vásárolsz, melyeket Nyugat-Európában állítottak össze, onnan hoznak be. Ezekben az országokban gyakran olyan ruhákról is lemondanak az emberek, amik hazánkban még jó minőségűnek számítanak, így az ezekből az országokból behozott használt ruhák nagyobb eséllyel lesznek jobb minőségűek.

Az is jó megoldás, hogy ha találsz egy nagykert, amely jó minőségű bálákat árusít, akkor a továbbiakban is nála vásárolsz. Nem egyszerű olyan beszállítót találni, amely megbízhatóan kiváló ruhákat tud biztosítani. Ha találtál egy ilyet, ne engedd el, és hosszú időre biztosítva lesz céged áruinak utánpótlása.